غلبه واردات پیچ و مهره بر تولید، ۱۱۵واحد تولیدی ناگزیر به تغییر کاربری شدند.

غلبه واردات پیچ و مهره بر تولید، ۱۱۵واحد تولیدی ناگزیر به تغییر کاربری شدند.

رئیس اتحادیه فروشندگان پیچ و مهره تهران گفت: سازمان امور مالیاتی هرچند در محاسبه نرخ مالیات سال گذشته قرار بود تغییر را اعمال نکند، اما با استفاده از یک‌بند قانونی توانست فشار سنگینی بر دوش فعالان این صنف بگذارد و تعدادی را در آستانه ورشکستگی قرار دهد.
اقتصاد آنلاین ـ محمد فیروزی؛ نورالدین مهری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین در خصوص وضعیت این صنف در سال جاری گفت: فعالان در صنف پیچ و مهره با رکود اقتصادی مواجه هستند و با توجه به جایگاه صنف پیچ و مهره در صنعت و ساختمان‌سازی، رکود این بخش‌ها تأثیر مستقیمی بر صنف گذاشته است.
وی افزود: با توجه به رکودی که این صنف در آن قرار دارد، سازمان امور مالیاتی هم علی‌رغم قول مساعد در خصوص افزایش پیدا نکردن مالیات اصناف در سال گذشته، با استفاده از یک‌بند قانونی توانست مالیات‌های بیشتری از واحدهای صنفی بگیرد و این وضعیت موجب شد تعداد زیادی از واحدهای صنفی در معرض ورشکستگی قرار بگیرند.
مهری بابیان اینکه سالانه ۱۰۰ هزار تن پیچ و مهره در کشور مصرف می‌شود، سهم واردات این بخش را ۷۰ هزار تن اعلام کرد و ادامه داد: بیشتر واردات این بخش از کشور چین و تایوان صورت می‌گیرد و می‌بایست قبول کرد که تولیدکننده‌های داخلی توان رقابت با محصولات وارداتی را ازدست‌داده‌اند. به همین دلیل تعداد ۱۱۵ واحد تولیدی این صنف ناگزیر به تغییر کاربری شده‌اند. اما اگر دولت حمایت خود را از فعالان این بخش انجام دهد فعالان این صنف انسجام لازم برای جلوگیری از واردات را دارند.
رئیس اتحادیه پیچ و مهره تأکید کرد: بر اساس دستور دولت کارخانه‌های خودروسازی تا حد امکان از تولید داخلی پیچ و مهره استفاده می‌کنند و سهم این بخش از مصرف پیچ و مهره ۴۰ درصد است. همچنین قریب به ۳۰ درصد پیچ و مهره در بخش مسکن استفاده می‌شود که این بخش به دلیل رکود مسکن ظرفیت بالایی دارد. ۳۰ درصد پیچ و مهره کشور هم در سایر بخش‌های صنعتی مورداستفاده قرار می‌گیرد و در صورت ایجاد رونق اقتصادی در کشور این بخش‌ها می‌توانند صنف پیچ و مهره را که عرضه‌کننده کالای واسطه مصرفی است، از رکود خارج کنند.
وی خاطرنشان کرد: شعار تولید، توزیع و مصرف در کشورهای پیشرفته امروز یک اصل پذیرفته‌شده است، اما در داخل به دلیل مشکلاتی که وجود دارد این زنجیره دارای نقص است و همین مسئله سبب شده که بخش‌های مختلف در تکمیل یکدیگر فعالیت نمی‌کنند و کشور را وابسته به واردات کرده است، این موضوع در بخش پیچ و مهره هم بروز پیداکرده است.

منبع: www.eghtesadonline.com
تاریخ: ۹۶/۲/۱۴